089 772 139
Vergund Reisbureau CO Travel VVR

Vergund cruisereisburo Nr 7122

Menu

Cruise naar IJsland en Groenland en ervaar magnifiek natuurschoon

Info

Cruise naar IJsland en Groenland en ervaar magnifiek natuurschoon

Adembenemend mooie vulkanische en glaciale landschappen, charmante en vriendelijke mensen en de kans om dichtbij een verbazingwekkende verscheidenheid aan dieren in het wild te komen - ervaar het allemaal tijdens een fantastische cruise naar IJsland en Groenland. Bezoek de populairste havensteden van IJsland zoals Reykjavik en Isafjord en de Groenlandse havensteden Nuuk en Qaqortoq.

 • Reykjavik, thuisbasis van ontelbaar veel natuurpracht
 • Isafjord, havenstad met adembenemend fjordlandschap
 • Nuuk, historische hoofdstad van Groenland
 • Qaqortoq, charmant havenstadje
Excursies

In de populaire havensteden Reykjavik, Isafjord, Qaqortoq en Nuuk is veel te zien en beleven. Onze cruisespecialisten stelden een beknopt overzicht van de leukste activiteiten per havenstad voor u samen. Deze activiteiten worden aangeboden door rederij MSC Cruises en zijn boekbaar via de rederij, of een lokale touroperator. Een derde optie is om er zelf op uit te trekken.

De leukste belevenissen in Reykjavik:

 • Paardrijden in weelderige omgeving
 • Jeep avontuur naar prachtige gletsjers
 • Georganiseerde trip naar geothermische velden met Viking geschiedenis
 • Begeleide Reyjavik highlights tour, verken de belangrijskte attracties van de stad samen met een kundige gids
 • Hop-on-hop-off bus tour langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Reykjavik

De leukste belevenissen in Isafjord:

 • Bus tour langs historische monumenten, leer over de geschiedenis van de Viking cultuur en hun oude tradities
 • Fietstocht door het glorieuze landschap van Isafjord
 • Wandeltocht naar Troll's Throne, een waanzinnig mooi gebied met vulkanische activiteit, bergen, valleien en watervallen

De leukste belevenissen in Qaqortoq:

 • Begeleide stadswandeling, bezichtig de belangrijkste historische monumenten
 • Wandeling langs het grote Tasersuaq meer, populair recreatiegebied
 • Helikoptervlucht, geniet van geweldig uitzicht tijdens deze unieke ervaring

De leukste belevenissen in Nuuk:

 • Begeleide stadswandeling langs het Nationaal Museum, het oude plein en overige historische gebouwen
 • Bier proeven tijdens een bezoek aan de oudste en grootste bierbrouwerij van Groenland
 • Beklim Mount Quassussuaq en geniet van magnifieke vergezichten
Waarom IJsland en Groenland?

De kristalheldere zeeën van dit afgelegen gebied herbergen een van 's werelds rijkste diversiteit aan zeeleven met verschillende soorten walvissen en zeehonden die het hun deel van het jaar noemen. Veel migrerende vogels zijn te zien tijdens uw cruisevakantie en misschien heeft u het geluk om een ijsbeer of twee te spotten. De leukste activiteiten aan land zijn het fotograferen van unieke, in de natuur gebeeldhouwde landschappen en meer te leren over eeuwenoude lokale folklore en tradities. De beste hoogtepunten en redenen om naar IJsland en Groenland te gaan leest u hier.

Het magische noorderlicht

De Aurora Borealis, staat ook wel bekend als het bijzonder fenomeen ''noorderlicht''. Dit waanzinnige natuur fenomeen ontstaat op natuurlijke, spontane wijze en is zowel in IJsland als in Groenland te zien. Helaas heeft u nooit een garantie om het prachtige noorderlicht te zien, wegens de spontane aard van dit krachtige natuurfenomeen. De meeste kans heeft u vanaf eind Augustus tot April. IJsland en Groenland zijn beide geweldige bestemmingen om het noordelicht te spotten: IJsland met meer toeristen en Groenland in wat meer afgelegenheid.

Vulkanische landschappen

De meest bekende vulkanen van IJsland zijn de Hekla in het zuiden en de Krafla in het noorden. Er heerst een enorme diversiteit aan vulkanische verschijnselen in Ijsland: aangename heetwaterbronnen, de spuitende 'Strokkur' in het geisergebied, net als indrukwekkende fumarolen (openingen in de aardkorst waar hete stoom uitkomt) en diverse mooi gekleurde ryoliet bergen.

Stedentopper Reykjavik

Tijdens een cruisevakantie naar IJsland moet een bezoek aan de levendige en gastvrije hoofdstad Reykjavik zeker op uw lijstje staan. Het is de thuisbasis van de spectaculaire natuurverschijnselen, zoals de dampende lagunes en maanachtige lavaplateaus, die gemakkelijk te bereiken met een georganiseerde excursie.

Blue Lagoon in IJsland

De bekende Blue Lagoon is een geothermische spa en staat hoog op de bucketlist van veel toeristen. Het ondoorzichtige, melkachtig blauwe water is rijk aan mineralen en goede bacteriën. De Blue Lagoon wordt omringd door waanzinnige natuur en is gelegen op het vulkanische schiereiland Reykjanes, dat bekend staat om zijn sprookjesachtige landschappen.

Zwarte zandstranden in het zuiden

De zuidkust van IJsland is één van de populairste toeristische routes. Ondanks de vele prachtige watervallen, gletsjers en vulkanen, zijn het de stranden die het echt uniek maken. Een groot deel van het zuiden uit zwarte zandstranden. De beroemdste van deze zwarte zandstranden is Reynisfjara. Zoals veel plaatsen in IJsland, komt de schoonheid van Reynisfjara voort uit de grimmige landschappen.

Waanzinnige ijsbergen en gletsjers

Ondanks de naam doet vermoeden, is meer dan 80% van Groenland bedekt met sneeuw of ijs. De beroemdste gletsjer is de Sermeq Kujalleq, bij Ilulisat isfjord, die ook het meest bezocht wordt. In Groenland zijn er overal ijsbergen te vinden, allemaal uniek in vorm, kleur en grootte. Een van de hoogtepunten zijn de 10.000 jaar oude ijsbergen.

Kajakken in Groenland

De eerste mensen zijn waarschijnlijk per kajak naar Groenland gekomen. Daarom is het één van de oudste en meest essentiële transportmiddelen in Groenland. Tegenwoordig zijn er een tal van bedrijven die kajak avonturen langs de dramatische kustlijn en geweldige locaties organiseren voor toeristen.

Hondensleeën in Groenland

Skiën, op avontuur met een sneeuwscooter, niets is te vergelijken met de oude traditie van het hondensleeën. Deze opwindende en unieke reis brengt u langs een prachtige omgeving en is een zeer spannende en unieke ervaring.

Tasiilaq in Groenland

Tasiilaq werd opgericht in 1894 en is de grootste stad van Oost-Groenland. Gelegen aan de kust en met uitzicht op de zee, verwelkomen de havenstad en zijn kenmerkende kleurrijke huizen het hele jaar door toeristen.

Groenlandse hoofdstad Nuuk

Breng een bezoek aan Nuuk, de kleinste hoofdstad van de wereld en tevens een bestemming die een fascinerende blik op het verleden biedt. Om meer te weten te komen over de geschiedenis van de havenstad, gaat u naar het Nationaal Museum.

Handige tips
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en we houden u op de hoogte van bijzondere cruises.
U kunt zich altijd afmelden van de Nieuwsbrief van C&O Travel. Zie ook ons privacybeleid.