089 772 139
Menu

Cruise naar authentiek Groot-Brittannië

Info

Cruise naar authentiek Groot-Brittannië

Groot-Brittannië is een samenstelling van Engeland, Schotland en Wales. De diversiteit die Groot-Brittannië te bieden heeft is enorm en daarmee wordt de authentieke toon gezet. Eeuwenoude kastelen, fantastische kathedralen, schilderachtige dorpjes, diverse tijdloze landschappen en geschiedenis in overvloed. U vindt het allemaal in Groot-Brittannië.

Cruisehavens op de Britse eilanden zijn o.a.:

 • Southampton (Engeland), één van de grootste cruisehavens van Engeland
 • Dublin (Ierland), Gezellige pubs
 • Invergordon, typische Schotse kuststad 
 • Edinburgh (Schotland), de magnifieke hoofdstad van Schotland
 • Glasgow (Schotland), maak een georganiseerde excursie in de prachtige natuur 
 • Newcastle (Engeland), bruisende Britse eiland metropool
 • Dover (Londen), bekend van de iconische witte kliffen
Havens
Cruisehaven van Aberdeen in Schotland

Cruises naar Aberdeen

Cruises naar Aberdeen
Rode telefooncel in Londen

Cruises naar Dover (Londen)

Cruises naar Dover (Londen)
Het kasteel van Edinburgh

Cruises naar Edinburgh, UK

Cruises naar Edinburgh, UK
Cruisehaven Glasgow in Schotland

Cruises naar Glasgow

Cruises naar Glasgow
Cruises van en naar cruisehaven Newcastle

Cruises naar Newcastle

Cruises naar Newcastle, UK
Uitzicht over Londen en de Tower Bridge

Cruises vanuit Southampton

Cruises vanuit Southampton (Londen)
Foto

Impressies bestemmingen Britse eilanden

 • Een rode telefooncel in Londen
 • The house of Parliament in Londen
 • Tower bridge in Londen
 • Buckingham Palace in Londen
 • Kelvingrove art gallery and Museum
 • Orkney eilanden in Schotland
 • Winkelstraat van Edinburgh
 • Aberdeen in Schotland
 • Kasteel van Edinburgh, Edinburgh Castle
 • Een dam in de natuur van Wales
 • Een vallei in Wales
 • Een strand met een rivier in Wales
 • Een rode telefooncel in Londen
 • The house of Parliament in Londen
 • Tower bridge in Londen
 • Buckingham Palace in Londen
 • Kelvingrove art gallery and Museum
 • Orkney eilanden in Schotland
 • Winkelstraat van Edinburgh
 • Aberdeen in Schotland
 • Kasteel van Edinburgh, Edinburgh Castle
 • Een dam in de natuur van Wales
 • Een vallei in Wales
 • Een strand met een rivier in Wales
Welke excursies?

Welke excursies tijdens uw cruise naar de Britse eilanden?

Wat zijn de meest Populaire excursies rondom uw cruise richting de Britse Eilanden? Onze cruisespecialisten hebben voor u de meest interessante activiteiten in kaart gebracht. Wellicht trekt u in sommige cruisehavens uw eigen plan, echter in enkele havens adviseren wij uw excursie bij de rederij te boeken.
Vaak zijn er excursiepakketten waarbij meerdere activiteiten aaneen gekoppeld worden zoals b.v. een ochtend stadstour en daarbij s ’middags een museumbezoek.
Laat u adviseren door onze ervaren cruisespecialisten!

Dublin (Brits eiland Ierland)

Dublin, de prachtige hoofdstad van Ierland, zorgt voor heel wat toeloop aan cruisereizigers. Rederijen kiezen immers steeds meer voor een cruiseroute met aanleghavens aan de Britse eilanden. En daarbij mag Dublin niet ontbreken. Wij hebben voor u de meest waardige en populaire activiteiten op een rijtje gezet:

Dublin Castle
Het prachtige kasteel in Dublin is gebouwd in de 13e eeuw door de Engelsen. De Britse arbeiders zijn toentertijd begonnen op een ruïne die de Vikingen in oorlog hadden achtergelaten. In de 18e eeuw heeft men het kasteel opnieuw gerenoveerd. Het bijzondere aan het Dublin Castle is dan ook dat het zoveel onderdelen bevat uit verschillende tijden. In het centrum van In Dublin vindt u nog restanten van de originele bouw. De meest recente aanbouw wordt gebruikt voor staat aangelegenheden maar ook rondleidingen voor toeristen. Als u een liefhebber bent van historische bezienswaardigheden is dit zeker een aanrader.

Vertreklocatie: Cruisehaven:
Tijd: Dagdeel

Guinness Storehouse
Deze brouwerij in Dublin, bekend om ‘the black stuff’ is omgetoverd tot een extreem sensationele tentoonstelling. U kan hier deelnemen aan indrukwekkende rondleidingen en u kan ook heerlijk proosten op deze buitengewone creatie.
Het hoogtepunt van dit Storehouse is de bar bovenin het gebouw, waar u met een toegangskaartje 360 graden eindeloos uitzicht krijgt over Dublin.

Vertreklocatie: Cruisehaven:
Tijd: Dagdeel

Dublin Creative Quarter
Buiten dat er in Dublin veel historische bezichtigheden te vinden zijn, zijn er ook lange winkelstraten vol met bekende merken. Het Dublin Creative Quarter is een verzameling van de grootste warenhuizen. Het Creative Quarter ligt tussen de straten South William Street, George’s Street, Lower Stephen’s Street en Exchequer Street in. Deze omringende straten van Dublin bieden ook een prachtige gelegenheid om attractieve winkels te bezoeken. Privé afspraken voor personal shopping zijn ook mogelijk.

Fade Street Socials
Om de hoek van de Dublin Creative Quarter barst het van de eetgelegenheden. Fade Street Socials biedt een heerlijke en lichtelijk culinaire tapas aan. Het plaatsje is bekend om het meest vriendelijke personeel, en de unieke touch die ze aan hun gerechten geven. Bent u geen tapas fan? Neem nog een kijkje door de rest van deze straat, daar zal ongetwijfeld een eetgelegenheid bijzitten die naar uw smaak is.

Edinburgh (Brits eiland Schotland)

Edinburgh, de hoofdstad van het Britse eiland Schotland, is een uiterst populaire bestemming. Er zijn zo ontzettend veel bezienswaardigheden dat u haast tijd te kort komt. Wij hebben voor u de meest populaire activiteiten op een rijtje gezet:
Edinburgh Castle
Het historische Edinburgh Castle is gelegen op de Castle Rock, een vulkanische en rotsige plug.
Het kasteel bestaat grotendeels uit bouwwerken vanuit de 17e-eeuw. Het oudste en zelfs intacte gebouw van het Castle en de omgeving is de St. Margaret’s Chapel.
Deze kapel biedt vanaf een afstandje een schitterend zicht op het gehele kasteel. Er is een mogelijkheid voor bezoekers om de Schotse kroonjuwelen en de Stone of Scone te bezichtigen. Eerder in de geschiedenis van Schotland werden hier de koningen op gekroond. Vanuit het kasteel heeft men een magisch uitzicht over de gehele skyline van Edinburgh. Het kasteel is op vrije voet te bezoeken, echter ligt de voorkeur van mensen bij de mogelijkheid om een audioguide te gebruiken. Bijna elke werkdag om 1 uur ‘s middags wordt er in het Edinburgh Castle nog een kanon afgeschoten. Dit is ter nagedachtenis van de vuren van vroeger, maar vooral een show voor toeristen.

Scottish National Gallery
De National Museum of Scotland in de binnenstad van Edinburgh is zeker een kijkje waard. Het musea staat dicht in de buurt van het Scott Monument. Het museum biedt een ruime weergave aan van geschiedenis elementen van Schotland. Buiten dat u de geschiedenis van Schotland kunt bezichtigen is dit musea ook gespecialiseerd in wetenschap en natuur. Deze natuurwetenschappen en natuurgeschiedenis vloeit vooral voort uit de fascinerende natuur die Schotland al eeuwenlang met zich meedraagt. De gehele collectie van het National Museum of Scotland bestaat uit 20 duizend voorwerpen.

Dean Village
Een zeer bekende wijk in Edinburgh is Dean Village. Als u even wilt ontsnappen uit het drukke centrum van Edinburgh is dit uitstapje de perfecte optie. Ondanks dat het maar 1 kilometer verwijderd is van de Princes Street Gardens voelt de wijk als een compleet andere wereld. Dean Village is groen, rustig en adembenemend. Langs de authentieke en prachtige huizen van de wijk stroomt de rivier de Leith. Er zijn meerdere mini bruggetjes waarop u even kunt genieten van de mysterieuze kalmte die Dean Village met zich brengt.

Scotch Whisky Experience
Deze vijfsterren attractie in Edinburgh is een ervaring die u niet voor bij moet laten schieten. De attractie vindt plaats aan de Royal Mile, dicht tegen het Edinburgh Castle aan. The Scotch Whisky Experience biedt u een rondleiding aan over de geschiedenis en de totstandkoming van whisky. Nadat u een bijna- whisky expert bent, kunt u zelf genieten van een glaasje smaakvolle schotse whisky. Ten einde van uw bezoek, als memorabele souvenir, krijgt u een echte kristallen whisky-proefglas mee.

Invergordon (Brits eiland Schotland)

Invergordon is relatief een iets kleinere stad. De populaire Britse stad ligt tegen de veel meer bekende stad Inverness aan.
Invergordon zit vol geheimen en avonturen, die allemaal tot excursies zijn omgezet. Wij hebben voor u de meest populaire activiteiten op een rijtje gezet:

Invergordon Museum
Een halve kilometer van het centrum af ligt het fascinerende museum van Invergordon. Het Museum staat achter het huis van het British Legion. Het museum is van buiten prachtig geschilderd waardoor vanaf de haven het gebouwd er uitspringt. De marine was het originele hoofdonderwerp van het musea. Tegenwoordig worden er ook tentoonstellingen over de geschiedenis van Invergordon georganiseerd. Trotse vrijwilligers houden het in stand en laten het maar al te graag aan u zien. Het museum ligt dicht bij de haven en is een gewilde attractie voor mensen die hier een tussenstop maken.

Saltburn Woodland Walk
Invergordon kent meerdere grote wandelgebieden. Saltburn Woodland Walk is juist een van de meer pittoreske wandelgebieden. Deze walk loopt langs de prachtige wateren van Invergordon en duurt ongeveer 1 uur en 30 minuten.

Liverpool (Brits eiland Engeland)

Silent Disco Adventure
Liverpool staat deels bekend om haar goede smaak voor muziek. In de ‘Silent Disco Adventure’ is er een combinatie opgesteld tussen ritme&muziek en een waardevolle tour van Liverpool. De tour gaat door de Cosmopolitan Streets, en komt langs meerdere eyecatchers van Liverpool. Iedereen loopt in de tour met koptelefoon, deze situatie creëert gezelligheid onder de deelnemers van de tourgroep. De tour zorgt voor een muzikale en historische opwekking tegelijk. Op deze manier kijk je nooit meer hetzelfde tegen Liverpool aan als voorheen.
Gids: Live
Tijd: 1 uur
Yorkshire Adventure on Bus
Het Yorkshire Adventure is een sightseeing tour waarbij er naar meerdere indrukwekkende gebouwen en creaties wordt gereden om deze vervolgens te bewonderen. Deze tour vindt plaats vanuit een typisch Engelse bus. Tijdens deze bus wordt er uitleg aan u gegeven over de highlights van Liverpool. Bestemmingen die u kunt verwachten zijn: Hardraw Force (hoogste waterfal in de UK), Haworth home to the Bronte Sisters, Malham Cove (geografisch wonder) en de Ribblehead Viaduct. Er rijden ontelbaar veel bustours door Liverpool, er is dus keus genoeg als het gaat om interesse vlak en tijdsduur van de bustour.

Liverpool Gin Distillery
In de Distilleerderij van Liverpool wordt er nog steeds organische Gin geproduceerd. Dat is tijdens deze dagen een unieke activiteit. Veel toeristisch populaire steden hebben hun Distilleerderij compleet omgebouwd tot een succesvolle attractie. In Liverpool heeft men nog steeds de kans om hun distillers in actie te zien. Tijdens dit passievolle en actievolle zicht kunt u genieten van een verfrissend drankje, de beste kwaliteit natuurlijk.
Straat: Castle Street 52- 54

Liverpool Stadium
Het stadium van Liverpool valt niet te ontbreken wanneer u een uitstapje in wil maken in deze bruisende stad. De club in Liverpool speelt op een hoog niveau en is razend populair en succesvol. Tijdens deze tour neemt u een kijkje achter de schermen en leert u nieuwe weetjes over de aanpak van deze organisaties. De Tour begint met een uitzicht van de wonderschone skyline van Liverpool vanuit de hoofdtribune van stadium. Tussen de wandelgangen van het stadium leert u ook meer over de geschiedenis van de club en het stadium zelf.

Cork (Brits eiland Ierland)

Cork is een razend populaire bestemming. Er zijn zo ontzettend veel bezienswaardigheden dat u haast tijd te kort komt. Wij hebben voor u de meest populaire activiteiten op een rijtje gezet:

Cork City Gaol
Dit immens grote kasteel werd vroeger gebruikt als gevangenis. De gevangenis was vroeger voor mannen en vrouwen maar in 1878 werden dit specifiek vrouwen.
Sinds 1933 wordt de Cork City Gaol opengesteld voor toeristen en geïnteresseerden. Dit gebouw wekt zoveel interesse doordat men het uiterst meeslepend vindt hoe gevangenen hier vroeger leefden.
Voor een bezoek aan het kasteel moet u eerst een stukje lopen door de natuur. Het kasteel komt dan als prachtige verschijning tussen de bossen uit.

The English Market
Ondanks de misleidende naam, verkoopt deze English Market alleen maar Ierse lekkernijen. Deze markt in Cork is een tentoonstelling en verkooppunt van ambachtelijke en unieke hapjes uit Ierland.
De markt is overdekt met in het middelpunt een bijzonder grote fontein en bestaat al ruim 3 eeuwen. Elk seizoen is er een andere specialiteit die de meeste aandacht trekt. Als u niet opzoek bent of geen interesse hebt in de Ierse delicatessen kunt u ook genieten van een heerlijk kopje koffie.

Saint Patrick Street
Deze straat is een van de meest importante straten van Cork. De straat is inmiddels uitgegroeid tot het populairste winkelcentrum/gebied van Cork.
Het gebied kenmerkt zichzelf door de kleurrijke gebouwen en de typische Ierse bouwstijl. In de straten is het standbeeld van de vroeger geliefde Theoblad Mathew te zien. Dit was een priester wiens beeld nu zeer dicht bij de Saint Patricks Bridge staat.
Fitzgerald’s Park
Het park ligt gelegen naast de rivier de Lee.
Op meerdere plekken in het park vindt u gelegenheden om te eten of drinken.
Het is ook een enorme trend en unieke ervaring om in dit park te picknicken. Een typisch Ierse locatie om te stoppen voor een lunch- drinkpauze is het Teahouse in het Fitzgerald’s Park.

Southampton (Britse eiland Engeland)

Southampton is een uiterst populaire bestemming.
Southampton ligt vooral geografisch goed om vanuit uw cruisehaven leuke dagtochten te maken naar Londen of de zuidkust van Groot Brittanië.
Wat is er zo bijzonder in Southampton

De stadspoort Westgate
Op de historische poorten van de Westgate staat: ‘Walk the Southampton Walls’. Deze muren stonden er vroeger om Southampton te beschermen tegen vijanden vanuit de haven. De overige bestanddelen van de poorten zijn nu te bezichtigen. Intact is de stadspoort Bargate zelf. Vanuit de stadspoort kunt u ook de muren opgaan om de rest van de ruïnes in alle sferen te ervaren.
Tijd: 1-2 uur
The Red Lion Pub
Deze pub staat om meer bekend dan alleen de heerlijke drankjes. Er houdt zich ook een enorm mysterieus verhaal schuil achter de naam van deze pub. Er zijn 21 keer signalen opgedoken van spookverschijningen. Mensen die deze pub opzoeken zijn ook vaak toeristen op zoek naar sensatie. The Red Lion Pub zorgt voor veel sfeervolle momenten ontstaan door het personeel zelf. Deze pub in Southampton is een zeker kijkje waard.
Locatie: High Street
Tudor house museum
Dit musea staat wederom bekend om haar fascinerende spookverhalen. De toeristenattractie was tevens ook het eerste museum in heel Southampton. Sinds 2011 is het weer open, na een 9 jaar durende renovatie. Er is toentertijd een café en restaurant bijgebouwd zodat het museum voor iedereen wat toegankelijker werd. Het Tudor House Museum heeft ook een prachtige tuin, ontworpen door de historica Dr. Sylvia Landsberg.
Locatie: Bugle Street

Dhaba59
Een van de top gerankte restaurants in Southampton is zeker wel Dhaba59. Dit excentrieke restaurant is gespecialiseerd in de Indiase keuken. Het bijzondere aan dit restaurant is dat de chef-koks de originele vorm van de recepten klaarmaken. De smaken zijn dus totaal niet verwesterd. U heeft de kans om wereldwijde en unieke smaakcombinaties te proeven in Southampton.

Waarom Britse eilanden?

Groot-Brittannië staat vooral bekend om de Britse authenticiteit, de indrukwekkende historische sites en vele interessante musea en weet daarmee elke toerist te fascineren.

Eeuwenoude geschiedenis

Een bezoek aan Groot-Brittannië is als reizen met een tijdmachine. Meer dan 5000 jaar geschiedenis is in de Britse bodem gezaaid: van lopen op een neolithische stenen cirkel, bovenop een ijzeren heuvelfort gaan, een Romeins bad bezoeken, een Normandisch kasteel veroveren, een middeleeuwse kathedraal bewonderen, ronddwalen in een Victoriaans museum tot het geweldige uitzicht vanaf een wolkenkrabber uit de 21e eeuw. Geschiedenis is heeft duidelijke sporen achter gelaten.

Excentriek Groot-Brittannië

Groot-Brittannië is excentriek, met zijn onheuglijke tijden en eigen manier van doen, wat terug komt in de kunst, architectuur, literatuur, techniek, politiek, muziek en komedie. De Britten weten zich altijd te onderscheiden van andere culturen. Wellicht komt het omdat Groot-Brittannië een eilandstaat is.

Bijzondere musea Britse eilanden

Londen is de thuisbasis van de toonaangevende instellingen van de natie, waaronder grote klassiekers zoals het British Museum, de V & A, de Tate Modern en het Natural History Museum. Diverse musea en galerieën van wereldklasse zijn verspreid over het eiland: er is de prachtige Kelvingrove Art Gallery in Glasgow, het BALTIC kunstcentrum van Newcastle, het Edinburgh National Museum of Scotland en de buitenposten van de Tate in Liverpool en St Ives. Maar vaak zijn het de raarste die het leukst zijn: kijk rond en laat u verrassen door musea die gewijd zijn aan bakeliet, grasmaaiers, hekserij en zelfs het eenvoudige potlood.

Overweldigend natuurschoon

Groot-Brittannië heeft een verbazingwekkende diversiteit aan landschappen: heide, bergen, valleien, meren, bossen, velden, dalen en eindeloze mijlen van steile kustlijn. Bezoek een van de 15 Nationaal Parken, talrijke natuurgebieden of talloze vergezichten. Diverse generaties dichters, muzikanten, fotografen en schilders hebben zich laten inspireren door de wondermooie natuur. Wanneer gaat u het Britse platteland met haar prachtige heuvels, smalle steegjes, schitterende stranden en dramatische kliffen ontdekken?

Vertrekhavens

Vertrekhavens voor uw Oostzee cruise

Het bijzondere aan uw Oostzee cruise zijn de dichtbij huis vertrekhavens Amsterdam, Rotterdam, Hamburg, Kiel en Bremerhafen.
Wellicht bieden vertrekhavens Southampton en Kopenhagen ook nog een goed aanbod qua route, schip en prijs.

Amsterdam - cruiseterminal in hartje Amsterdam
De cruisehaven van Amsterdam ligt op slechts een paar honderd meter van het Amsterdamse stadcentrum.
U kunt relaxed met de auto naar de cruiseterminal reizen en gebruik maken van de ruime parkeergarage onder de cruiseterminal.
U kunt ook de trein nemen en op 300 meter vanaf de cruiseterminal uitstappen en gemakkelijk naar de cruiseterminal wandelen dan wel een korte taxi transfer doen.
De Passenger Terminal Amsterdam - afgekort PTA - is een zeer modern nieuw gebouw. Bij de entree van de hal vindt u een informatiestand, waar het vriendelijke personeel uw vragen graag beantwoordt. Het café op de begane grond met zijn grote glazen ramen nodigt u uit om te ontspannen en naar de schepen te kijken en een kleine snack te nuttigen.
Ook vind je in de terminal schoon sanitair. De bovenverdieping doet dienst als check-in en wachtruimte. Hier heeft u de mogelijkheid om plaats te nemen of uw benen te strekken en is er een bar aanwezig met verfrissende drankjes.
Kortom, een uitstekende optie om relaxed uw oostzee cruise en de Baltische staten te starten.

Rotterdam - moderne havenstad
Rotterdam is een van de mooiste cruise steden voor uw Oostzee cruise.
De Cruise Terminal Wilhelmina Pier ligt middenin de stad en u kunt uw auto direct aan de terminal parkeren in een zeer ruime parking.
Vanaf het schip is het slechts 2 km lopen via de Erasmusbrugge naar de markthal in het centrum van de stad.
In het grote en moderne terminalgebouw zijn enkele winkels en een VVV-kantoor en gratis wifi.
Voor het terminalgebouw stopt regelmatig een gratis pendelbus welke pendelt van terminal naar markthal en het gemeentehuis.

Hamburg - moderne Hanzestad
Het loont zich zeer zeker om in Hamburg uw Oostzee cruise te starten want rederijen als Aida, MSC Cruises en Tui bieden geweldig sterke prijzen en vooral ook leuke Oostzee routes.
Verleng uw cruisevakantie met een dagje Hamburg en geniet van de vele bezienswaardigheden van deze verrassend bruisende Hanzestad.
Boek een hotel in Hamburg stad en vertrek in de ochtend na uw ontbijt relaxed naar de cruiseterminal net buiten de stad.
Direct aan de cruiseterminal ligt een redelijke goedkope vrij grote parkeerplaats. U wandelt in minder dan 5 minuten naar de ingang van de terminal.
De op één na grootste stad van Duitsland (met 1,8 miljoen inwoners) ligt aan de rivieren Elbe en Alster.
Vanwege de ligging heeft Hamburg een dicht netwerk van waterwegen en heeft het zelfs meer bruggen dan Venetië!
De Hanzestad is een van de belangrijkste economische centra van Duitsland vanwege de overzeese haven en het media- en cultuurcentrum.
Deze stad van contrasten heeft een sterk ontwikkelde entertainmentcultuur die bezoekers uit de eerste hand kunnen ervaren in het legendarische 'St. Pauli 'gebied en in de vele muziekzalen en theaters van Hamburg.
De 1200 jaar oude stad is geliefd bij cultuurliefhebbers. Andere attracties zijn: de "Michel", de haven, de "Jungfernstieg",
de "Reeperbahn", de televisietoren, de dierentuin; Hagenbeck, het pakhuisgebied "Speicherstadt",
de Mönckebergstraße, de St. Jacobi-kerk en de vismarkt.

Kiel - Maritieme havenstad
Boek een hotel in Hamburg of Kiel en geniet van de maritieme stad Kiel en ga de volgende dag rond het middaguur relaxed aan boord van uw cruiseschip.
Kiel ligt aan de Oostzeekust aan het begin van het Noord-Oostzeekanaal en staat bekend als zeevaartstad met vele scheepswerven, kades, dokken en een zilte zeewind
In deze scheepswerf en maritieme stad vol tradities kunnen bezoekers een wandeling maken op het platteland en genieten van de frisse lucht terwijl ze toch gebruik kunnen maken van alle voorzieningen van de stad. Deze combinatie van verbondenheid met de natuur en het stadsleven geeft de inwoners van Kiel een bijzondere levenshouding. Met een bevolking van 250.000 is Kiel het culturele en economische centrum van de regio. Degenen die in de omgeving wonen,
komen speciaal naar Kiel om te genieten van het gevarieerde culturele leven met opera- en theatervoorstellingen,
concertzalen, een kinder- en jeugdtheater, musea, tentoonstellingen, gratis culturele voorzieningen en trendy clubs
en eetgelegenheden.
Het kenmerkende evenement van Kiel is de jaarlijkse 'Kieler Woche' - het grootste zeilfestival ter wereld!

spinner
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en we houden u op de hoogte van bijzondere cruises.
U kunt zich altijd afmelden van de Nieuwsbrief van C&O Travel. Zie ook ons privacybeleid.
Vergund Reisbureau CO Travel  VVR 

Vergund cruisereisburo Nr 7122