089 772 139
Menu

Cruise naar Alesund, de stad van de Art Nouveau

Info

Cruise naar Alesund, de stad van de Art Nouveau 

Ålesund biedt u simpelweg alles: van architectuur, interessante geschiedenis, geweldige natuur, prachtige fjorden en bergen en zelfs een kijkje in de lokale geschiedenis in het Sunnmøre Museum, of het Jugendstil Museum (het Art Nouveau-museum).

Bezoek Alesund voor:

 • Atlantic Sea-Park, aquarium met veel koudwatersoorten
 • Sunnmøre Museum, exposities van oude boten en huizen
 • Mount Aksla, prachtig uitzichtpunt over de stad en omliggende mystieke eilanden
 • The Art Nouveau Town, indrukwekkende Jugendstil
 • Het schitterende uitzicht vanaf Aksla 
Lees meer
Verberg
Rederijen die Alesund hebben opgenomen in verschillende vaarroutes zijn o.a.: Royal Caribbean, MSC Cruises, AIDA Cruises en Norwegian Cruise Line.
Foto

Impressies cruisehaven Alesund

 • het dorpje van Alesund
 • De andere kant van Alesund
 • De haven van Alesund
 • het dorpje van Alesund
 • De andere kant van Alesund
 • De haven van Alesund
Welke excursies

De cruisespecialisten van Vergund Reisburo C&O Travel selecteerden de leukste activiteiten in Alesund en omgeving voor u.

Van fjorden naar Trolls

Tijdens deze excursie zal uw deskundige gids u veel interessante feitjes en fascinerende verhalen met u delen. De bus rijdt vanaf het Nationaal Park Reinheimen naar het Trollstigen-plateau. Geniet van geweldig uitzicht over de Troll Road, de geweldige bergen en de waterval Stigfossen. De volgende stop zijn de Trollveggen: Europa's hoogste verticale rotswand.

Stand-up Paddling (SUPPEN)

Een activiteit die geschikt is voor iedereen die goed ter been is: Stand-up Paddling. Klim op een peddelbord en neem Alesund waar vanuit een origineel perspectief. Zoals u zult ontdekken, is de historische 'hoofdstraat' van de stad eigenlijk een stuk water: het smalle Brosundet (Bruggeluid) dat dwars door het hart van de stad loopt.

Ultieme sightseeing tour

Per bus reist u door verschillende onderwatertunnels en stopt u bij het vlakke eiland Giske. De reis wordt vervolgt naar het prachtige eiland Godoy, een typisch vissersdropje. Geniet van fantastisch uitzicht over de Atlantische Oceaan en bezoek de vuurtoren, of waai uit op het strand tijdens een heerlijke strandwandeling. De excursie gaat verder in Moun Aksla, waar u kunt genieten van het spectaculaire uitzicht over de stad en de omliggende eilanden.

Alesund Art Nouveau stadswandeling

Samen met een lokale gids wandelt u door de straten van het stadscentrum en ontdekt u de meest fascinerende Art Nouveau-gebouwen. Tijdens deze excursie bezoekt u ook het Jugendstilsenteret (Art Nouveau museum), gelegen in de oude Swan-apotheek, waar een tijdcapsule u terug in de tijd neemt. U kunt meer te weten komen over de stadsbrand, de wederopbouw van de stad en de Art Nouveau-stijl. Er zijn daarnaast verschillende tentoonstellingen die kunnen worden bezocht.

Cruiseterminal info

Het adres van de cruiseterminal:
Keiser Wilhelms gate 2
6003 Ålesund
Noorwegen

Afstand naar de stad:
Direct op de steiger is een VVV-punt gelegen. Tegenover de terminal ligt een busstation.

Luchthaven info

Het vliegveld van Alesund ligt op het eiland Vigra, ten noorden van de stad. De afstand van Alesund Airport en het midden van de stad is 17 kilometer. Deze afstand is in 20 minuten met de auto af te leggen.
Het adres van de luchthaven:

Alesund Airport Vigra
6040 Vigra
Noorwegen 

Neem de bus naar Alesund

Er staat altijd een Airport shuttle bus (Flybussen) klaar nadat een vliegtuig is geland, de dienstregeling is samengesteld aan de hand van de vluchttijden. De bus stopt bij de haltes Ytterland, Kverve, Ålesund Rutebilstasjon, Campus Ålesund, Gåseid en Moa. De busrit naar de halte Ålesund Rutebilstasjon in het centrum van de stad duurt 25 minuten. Tickets kunt u kopen bij de buschauffeur.

Handige tips
spinner
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en we houden u op de hoogte van bijzondere cruises.
U kunt zich altijd afmelden van de Nieuwsbrief van C&O Travel. Zie ook ons privacybeleid.
Vergund Reisbureau CO Travel  VVR 

Vergund cruisereisburo Nr 7122