089 772 139
Menu

Cruise naar de historische havenstad van Kopenhagen

Info

Cruise naar de historische havenstad van Kopenhagen

Kopenhagen is een ontzettend is niet alleen een populaire stedentrip bestemming, maar tevens ook een interessante cruisebestemming. Kenmerkend voor de historische havenstad van Kopenhagen zijn enkele eeuwenoude monumenten, gezellige cafés en prachtige uitzichten.

Wat maakt Kopenhagen zo bijzonder?

  • Amalienborg, indrukwekkende verblijf van de koningin
  • Nyhavn, kanaal en kleurrijke haven
  • De kleine zeemeermin, bronzen sculptuur en stadssymbool
  • Tivoli, 19e-eeuws pretpark met attracties
  • Christianborg, weelderige ontvangstuimten en stallen van het koninklijk paleis
  • Rosenborg slot, 17e-eeuws paleis en koninklijk museum uit de renaissance
  • Kastellet, monumentale kazerne
  • Markante stadhuis van Kopenhagen 
Lees meer
Verberg
Het stadscentrum van Kopenhagen is gastvrij, compact en grotendeels ingericht voor voetgangers en fietsers. De historische kern van de stad is Slotsholmen. Gescheiden middels een slotsgracht, vormt Slotsholmen een compact, spitsachtig eiland met fascinerende geschiedenis, cultuur en architectuur, zowel oud als modern. De kern is Christiansborg Slot, de thuisbasis van de nationale overheid, een glorieuze renaissancistische hal en een indrukwekkend uitzicht op de toren.
Foto

Impressies cruisehaven Kopenhagen

  • Kopenhagen in de avond
  • Kopenhagen in de avond
Welke excursies

Kopenhagen is een charmante havenstad, waar genoeg te doen is. Onze cruisespecialisten stelden een overzicht van de leukste excursies voor u samen.

Educatieve stadstour

Deze korte, maar informatieve rondleiding door de stad begint met een fotostop bij het standbeeld van de kleine zeemeermin van Hans Christian Andersen, die in 1909 ter ere van het sprookje werd gemaakt door de oprichter van een Deens biermerk. De prachtige waterkant en kanaal wijk van Kopenhagen in Nyhavn komt daarna aan bod, met een overvloed aan modieuze cafés, bars en restaurants. Baan u weg in de buitenlucht van Amalienborg Palace, dat nu dienst doet als de winterresidentie van de Koninklijke familie.

Kopenhagen en Freetown of Christiania

Tijdens deze leuke excursie van een halve dag kunt u kennismaken met de Deense hoofdstad voordat u doorgaat naar de fascinerende 'freetown' van Christiania. Het verschil met deze route en de eerder beschreven route van een educatieve stadstour is de extra stop bij Christiania, een zelfbenoemde autonome anarchistische wijk van ongeveer 1.000 inwoners van Kopenhagen. De tour eindigt met uw terugkeer naar de haven.

Sightseeing combinatie

Ontdek de schoonheid van Kopenhagen tijdens deze leuke excursie die sightseeing combineert met een bezoek aan een van de belangrijkste locaties van de stad: Christiansborg Palace op het eiland Slotsholmen in het centrum van de stad. Het complex werd in de loop van de jaren drie keer herbouwd en claimt ook een unieke status in de wereld als het enige gebouw waarin alle drie de opperste machten van een land tegelijk kunnen worden ondergebracht: het parlement, het kantoor van de premier en het hooggerechtshof.

Panorama sightseeing per bus

Verken de stad Kopenhagen per luxe airbus. Deze bus tour door Kopenhagen is de perfecte kennismaking met deze betoverende stad en u zult zowel de belangrijkste attracties van de stad zien als leren kennen. Deze tour in Kopenhagen is beschikbaar in meerdere talen en biedt u fascinerende commentaren over de geschiedenis en cultuur van Kopenhagen.

Segway tour

Baan u een weg naar de binnenstad voor een uitzicht op Christiansborg Palace en maak een cruise door het Quartier Latin voor een voorproefje van het lokale leven en de beroemde architectuur van Kopenhagen. In het Royal Danish Theatre geniet u van een exclusieve kans om wat traditioneel Deens gebak en koffie te proeven in hun hyggelig café. Vanuit daar gaat u naar de Marble Church en rijdt u naar het plein voor het Koninklijk Paleis. Daar waar auto's niet kunnen komen, zult u de weg vervolgen tussen de prachtige rode gebouwen van de Kastellet, de nog steeds actieve militaire basis van Kopenhagen.

Cruiseterminal info

Cruiseschepen meren aan ofwel aan bij de Langelinie kade of de kades die iets noordelijker liggen. Alle kades bevinden zich ten noorden van het centrum.

Het adres:
Cruisehaven van Kopenhagen
2150 Kopenhagen
Denemarken

De cruisekades liggen toch op een grote afstand lopen van het centrum. De dichtstbijzijnde cruisekades zijn lopend te bereiken vanaf het S-tog stations Osterport (Langelinie) of Nordhavn (overige). Het centraal station van Kopenhagen heeft uitstekende verbinding met de stations. Ook is het uiteraard mogelijk om een taxi te nemen. 

Luchthaven info

Het grootste vliegveld van Denemarken ligt ten zuidoosten van Kopenhagen, op het eiland Amager. Kopenhagen Airport bestaat uit Terminal 2 en Terminal 3. De afstand tussen het vliegveld en de stad is 10 kilometer, wat neerkomt op een reistijd van ongeveer 15 tot 20 minuten.

Het adres van de luchthaven:

Kopenhagen Kastrup Airport
Lufthavnsboulevarden 6
2770 Kastrup
Denemarken

spinner
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en we houden u op de hoogte van bijzondere cruises.
U kunt zich altijd afmelden van de Nieuwsbrief van C&O Travel. Zie ook ons privacybeleid.
Vergund Reisbureau CO Travel  VVR 

Vergund cruisereisburo Nr 7122