089 772 139
Menu

Cruise naar Reykjavik, de meest noordelijke hoofdstad ter wereld

Info

IJsland trekt jaarlijks een groot aantal bezoekers dankzij bijzondere natuurfenomenen zoals het befaamde noorderlicht. De zomermaanden kennen eindeloze uren zonlicht, waardoor avonturiers meer tijd hebben voor leuke excursies. Er wordt een breed scala aan georganiseerde tours aangeboden in Reykjavik, deze zijn uitgelicht in onze rubriek ''excursies''.

Wat maakt Reykjavik zo bijzonder?

  • Cultuurhuis, tentoonstelling van IJsland's middeleeuwse manuscripten in één van de mooiste gebouwen van de stad
  • Grasagardur Botanische tuin, rustgevend park met een variëteit aan unieke planten
  • Populaire thermaal baden als Blue Lagoon en Laugarsdalslaug
  • De Pearl, markant monument uit 1988 dat geplaatst is op een heuvel 
  • Nationaal museum, bijzondere collectie van maar liefst 16.000 historische stukken
  • Nauthólsvík strand, het enige strand waar gezwommen mag worden
Foto

Impressies cruisehaven Reykjavik

  • Overview van Reykjavik
  • bezienswaardigheid in Reykjavik
  • Overview van Reykjavik
  • bezienswaardigheid in Reykjavik
Welke excursies

Reykjavik staat bekend om zijn heerlijke thermaal baden, zoals de populaire de Blue Lagoon, vulkanen en stomende geothermische openingen in de aardkorst en prachtige met ijs bedekte bergtoppen. U kunt natuurlijk nagenoeg bij alle rederijen uw excursies op het schip boeken, of zelfs vooraf online. Bij zeer populaire excursies adviseren wij u voor vertrek al online te boeken bij de rederij of via uw cruisespecialist.

Tour naar gletsjers en ijsgrotten

Geniet de hele dag van de geologische pracht van IJsland. De tour vangt aan bij de watervallen van Hraunfossar en Barnafossar. Bij het bereiken van de oase van Húsafell aan de rand van de gletsjer, krijgt u een lunchbuffet. Daarna gaat u aan boord van een gletsjer "super-truck" ,die u naar de op één na grootste ijskap van IJsland brengt: de Langjökull-gletsjer. Na het veranderen van voertuig, zal het dramatische landschap je naar je eindbestemming leiden: het Þingvellir Nationaal Park, een UNESCO Werelderfgoed en een van de topattracties van IJsland. Gelegen in een spleetvallei, biedt het uitzichtpunt dat u bezoekt een prachtig uitzicht op de Mid-Atlantische Rug en de oorspronkelijke locatie van het IJslandse Alþingi-parlement, gesticht in het jaar 930. De terugreis naar het schip brengt de tocht dan tot een einde.

Verken de wonderlijke landschappen, kraters en geothermische activiteit

Laat u verrassen door het ongetemde vulkanische landschap van IJsland tijdens deze tocht door hete bronnen, fumarolen en kraters, die begint met een mooie rit van de hoofdstad naar het schiereiland Reykjanes, een gebied met extreme geothermische activiteit. De overweldigende natuurkrachten zijn prominent aanwezig op het schiereiland, of het nu gaat om de ruige schoonheid van de Noord-Atlantische kustlijn, het eindeloze maanachtige landschap, of de weelderigheid van de flora en fauna in de regio. De tour omvat ook een bezoek aan de vogelkliffen bij de vuurtoren van Reykjanes, waarna u door zult gaan naar een indrukwekkende rij vulkanische kraters, compleet met sissende thermale bronnen die een doordringende "eikige" geur afgeven.

De gouden circkel

Verlaat de haven voor een transfer per bus naar het prachtige Thingvellir National Park, een UNESCO Werelderfgoed locatie, niet ver van Reykjavik. Dit park is een must-see tijdens een bezoek aan IJsland. Ervaar één van de meest opmerkelijke landschappen in het land, met een uitgestrekte lava-vlakte van groen mos weelderige bloemen. De volgende stop is de enorme Gullfoss of "gouden" waterval. Deze dubbele waterval is een van de krachtigste in Europa en vanaf hier geniet u van geweldige vergezichten. Vervolg uw weg naar de IJslandse geisers, die samen met Thingvellir Park en Gullfoss de toeristische route "Gouden Cirkel" vormen. 

Panoramische tour in Reykjavik

Deze uitgebreide excursie naar bezienswaardigheden omvat alle hoogtepunten van Reykjavik, de meest noordelijke hoofdstad van de wereld. Onderweg passeert u het Arbaer Open Air Folk Museum, waar historische huizen uit Reykjavik en andere delen van IJsland zijn nagebouwd in een weergave van het IJslandse leven. De eerste stop is in Heidmork, waar u de kraters van Raudholar kunt beschouwen en vanwaar we de omliggende lavavelden en de imposante bergketens bewonderd kunnen worden. De tour eindigt bij het beroemde monument "Pearl", voor een fantastisch panorama van de stad vanaf het uitkijkplatform van het gebouw.

De waanzinnige Blue Lagoon

Één van IJsland's bekendste thermaal baden, de Blue Lagoon, ligt in het midden van een prachtig lavaveld en de excursie biedt een intrigerende introductie in het ongewone IJslandse landschap. Geniet van lagunewateren die op een temperatuur van 37° tot wel 39° Celcius blijven, rijk zijn aan mineralen en bekend staan. Verlaat de haven vervolg de weg naar het betoverende Kleifarvatn-meer, een van de diepste meren van IJsland.

Geothermische velden en viking geschiedenis

Reis af naar de geothermische velden van Krysuvik om getuige te zijn van de krachtige stralen stoom die diep uit de aardkorst spuiten. De tour gaat verder over het met lava bedekte schiereiland Reykjanes naar de rand van het stadje Njardvik, om het nieuw gebouwde Vikingmuseum te bezoeken. Hier kan het "Islendingur" Vikingschip bezichtigd worden, dat een volledig zeewaardige replica van een gemiddeld Vikingschip is.

Cruiseterminal info

Grotere cruiseschepen leggen aan in de buurt van een industriegebied, buiten de stad Reykjavik. Deze ligt op ongeveer 3,5 kilometer van het centrum. 

Het adres:
Skarfabakki Harbour
Reykjavik
IJsland

Luchthaven info

Keflavik international Airport
Keflavíkurflugvöllur
235 Keflavík
IJsland

De afstand van luchthaven tot aan de cruise terminal is 50 kilometer.
Dit komt neer op een autorit van ongeveer 45 minuten.

Handige tips
spinner
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en we houden u op de hoogte van bijzondere cruises.
U kunt zich altijd afmelden van de Nieuwsbrief van C&O Travel. Zie ook ons privacybeleid.
Vergund Reisbureau CO Travel  VVR 

Vergund cruisereisburo Nr 7122