089 772 139
Menu

Cruise naar de oude Vikingstad Stavanger

Info

Cruise naar de oude Vikingstad Stavanger

De historische stad Stavanger is gelegen aan de dramatische westkust van Noorwegen. Kenmerkend voor Stavanger zijn de schilderachtige straten, met huizen geverfd in unieke pasteltinten, het pittoreske oude centrum en de prachtige historische architectuur. Wanneer u een cruise naar Stavanger maakt is het interessant om een bezoek te brengen aan onderstaande bezienswaardigheden. 

Wat maakt Stavanger zo bijzonder?

 • Preikestolen, adembenemend uitzicht vanaf een prachtige klif
 • Petroleum museum, interactief museum dat geschikt is voor alle leeftijden
 • Domkerk van Stavanger, prachtige kathedraal uit de 12e eeuw
 • Gamle, de oude pittoreske binnenstad van Stavanger
 • Lysefjord, majestueuze kloof van 37 kilometer 

In onze rubriek ''welke excursies'' leest u meer over de activiteiten en bezienswaardigheden van Stavanger.

Foto

Impressies cruisehaven Stavanger

 • Kleine haven van Stavanger
 • Stavanger Noorwegen bij zonsondergang
 • Kleurrijke winkels in Stavanger
 • Kleine haven van Stavanger
 • Stavanger Noorwegen bij zonsondergang
 • Kleurrijke winkels in Stavanger
Welke excursies

De cruisespecialisten van Vergund Reisburo C&O Travel maakten een selectie van de leukste uitstapjes in Stavanger voor u.

Gamle Stavanger

Gamble is de naam van het kleine historisch binnenstadje, waar prachtig gerestaureerde houten gebouwen uit de 18e en 19e eeuw de overhand hebben. Er bevinden zich meer dan 170 prachtig opgeknapte huizen, die een bezoek aan deze historische wijk met zijn kleurrijke bloemen en goed onderhouden kleine tuinen onvergetelijk zal maken. Slenter door de schilderachtige straatjes en ervaar het authentieke gevoel van Noorwegen.

The Norwegian Canning Museum

Het interactieve museum waar sardientjes worden ingeregen, in blikjes gelegd en gerookt is leuk voor zowel jong als oud. Breng een bezoek aan dit unieke museum om meer te leren over de oude conservenfabriek.

Het Norwegian Petroleum Museum

Het land dat ooit op de rand van armoede stond is inmiddels één van de meest welvarende landen ter wereld. De tentoonstellingen van olieplatforms en schepen, de escape-ruimte waar een evacuatie nagebootst wordt en een speciale themaspeelplaats zijn minstens net zo indrukwekkend als de speciaal architectonische buitenkant van het museum.

Trekking naar Pulpit Rock

Geniet van prachtige vergezichten, wat beweging en de frisse berglucht. Het uitje begint met een busrit van de mooie haven van Stavanger door de bruisende stad, naar het begin van het wandelpad. Tijdens uw reis heeft u zicht op het glorieuze landschap en leuke houten huisjes. Maak een wandeling van ongeveer 2 uur door ongerept meer-en-berglandschap. Het panoramische uitzicht vanaf de Preekstoelrots, het plateau dat op een hoogte van ongeveer 600 meter boven het Lysefjord uittorent, is verbluffend. De steile berggezichten met stromende watervallen leveren de mooiste foto's op.

Cruiseterminal info

De cruisehaven van Stavanger ligt op het volgende adres:

Strandkaien 46
4005 Stavanger
Noorwegen

De afstand van de cruisehaven tot het centrum is 300 meter. De luchthaven Stavanger Airport, Sola (SVG) is 15 kilometer van de cruisehaven verwijderd.

Luchthaven info

Het vliegveld van Stavanger ligt ten zuidwesten van de stad, in de gemeente Soila. 

Het adres:
Flyplassvegen 230
4055 Sola
Noorwegen

Vervoer naar de stad

Iedere 15 tot 20 minuten vertrekt er een bus van Stavanger Airport naar het centrum van Stavanger. Een taxi is relatief duur en kost gemiddeld zo'n €45, afhankelijk van het dagdeel.

Handige tips
spinner
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en we houden u op de hoogte van bijzondere cruises.
U kunt zich altijd afmelden van de Nieuwsbrief van C&O Travel. Zie ook ons privacybeleid.
Vergund Reisbureau CO Travel  VVR 

Vergund cruisereisburo Nr 7122